Lavastaja Pentti Uimonen on luonut maiseman Myskyluodon tapahtumille

Pentti Uimonen
Kun Myrskyluodon Maija -musikaalin ensi-iltaan on vielä reilu kuukausi, näytelmän lavastus on pitkällä ja osa elementeistä on siirtynyt jo verstaalta näyttämölle. Lavastuksen suunnittelija Pentti Uimonen kertoo tasapainotelleensa realismin ja viitteellisyyden välillä luodessaan maisemaa Myrskyluodon tapahtumille.
- Musikaalin näyttämökuvat ovat kuvitteellisen ja realistisen maailman välimaastossa. Maijan ja Jannen tupa on kaikkein realistisin ja rakentuu esityksessä osittain näyttämöllä. Tuvassa näkyy Maijan ja Jannen elämän kehittyminen materialistisesti, eräänlainen vauraus. Siinä tulee myös esiin Maijan kaipuu lapsuuden kotitaloon isoina ikkunoina ja lankkulattiana.
Muita musikaalin isoja lavastuselementtejä ovat muun muassa taustaprojisoinnit ja Myrskyluodon kalliot. Yksi tärkeimmistä elementeistä on vene, jossa viitteellisyys ja realismi yhdistyvät kiehtovalla tavalla.
- Olen tehnyt monia veneitä näyttämölle. Myrskyluodon veneen piirustukset olen alun perin tehnyt Rauman teatteriin vuonna 2009. Se on moottoroitu ja tarkoitettu uimaan tasaisella lattialla. Veneessä on taka- ja etupurjeet, molemmat toimivia. Veneen suhteen meillä on kuitenkin vielä ratkaisemattomia asioita, kuten tuulen jäljitteleminen näyttämöllä, Pentti paljastaa. 
Pienoismalli on yksi lavastajan tärkeimmistä työkaluista näytelmää suunniteltaessa. 

Maijan ja Jannen vene rakentuu Rovaniemen Teatterin verstaalla.
Näet Myrskyluodon Maija -musikaalin Rovaniemen Teatterissa kevätkaudella 2018. Musikaalin ensi-ilta on 10. helmikuuta ja esityksiä on toukokuulle saakka. Tutustu näytelmän maailmaan Mysrkyluodon Maijan verkkosivuilla, klikkaa lippukauppaan ja lähde teatteriin pitämään arki loitolla. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutustu Joulutarinan näyttelijälupauksiin (osa 3/4)

Tutustu Joulutarinan näyttelijälupauksiin (osa 2/4)

Tarpeistonvalmistaja ei hätkähdä vähästä