Saisiko olla menu ilman kaloreita?


Ei kiitos paleolle ja vähähiilareille, mikä ettei nyhtökauralle ja kyllä kiitos Menuteatterille. Ehkä olet huomannut uutisointia Dash-ruokavaliosta, joka on valittu parhaimmaksi yleisdieetiksi Amerikassa. Ruokavalio muistuttaa suomalaisasiantuntijoiden suosituksia. Siinä syödään runsaasti kasviksia, vältetään suolaa ja sokeria sekä suositaan vähärasvaisia maitotuotteita, marjoja, pähkinöitä ja täysviljaa. Dashin on todettu alentavan verenpainetta ja suojelevan kakkostyypin diabetekselta. Ruokavalio saa amerikkalaistutkimuksen mukaan verenpaineen alenemaan yhtä tehokkaasti kuin lääkkeet. 

Meillä on ruokavalioksi jotain vielä herkullisempaa, nimittäin kulttuuriharrastus. Kansainvälisten tutkimusten mukaan kulttuuririennoissa käyminen edistää terveyttä ja lisää elinvuosia enemmän kuin terveysliikunta tai laihduttaminen. Kulttuurin kuluttaja elää kahdesta kolmeen vuotta pidempään kuin harrastuksesta kieltäytyvä. Terveyden kannalta olennaisinta näyttää olevan harrastuksen sosiaalisuus. Ihminen kun on laumaeläjä, jonka hyvinvoinnille yhteisöllisyys on tärkeää.

Keskivartalonsa kokoa tarkkaileville meillä on täsmävinkki ja se on Menuteatteri, joka sekoittaa ravintola- ja teatterimaailmat, gastronomian ja dramaturgian hauskalla tavalla. Esitys on puolentoista tunnin kattaus teatterinumeroita, jotka näyttelijät ovat etukäteen valmistelleet ja koonneet illan menuksi. 


Näytöksen aikana sinä saat valita itseäsi kiinnostavan teatteriannoksen, tilata sen ja maksaa leikkirahoilla. Esiintyjät ottavat tehtäväkseen kypsentää ja viimeistellä annoksen yleisön lämmössä. Jos kuulut vyötärönympäryksen kokoa kyttääviin, menu on sinulle täydellinen. Se ei tuo kehoosi yhtään kaloria mutta treenaa naurulihaksiasi, jotka tunnetusti löytyvät keskivartalon seudulta. 

Menuteatteri oli niin hauska ja rentouttava, että hihittelin vielä viikonloppunakin sitä kotona. He ovat ammattilaisia ja onnistuivat mielestäni erinomaisesti. Ideana menun tilaaminen leikkirahoilla oli riemastuttava. Itse menu visuaalisesti oli hauskasti laadittu ja arvoituksellinen, houkutteleva.”, kertoo Menuteatterin asiakas. Innostuitko sinäkin kokeilemaan? Menuteatteri on katettu Lappia-talon kellariteatteriin 30.1. – 24.3. Esitysajat löydät verkkosivulta rovaniementeatteri.fi/ohjemistossa/menuteatteri.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tutustu Joulutarinan näyttelijälupauksiin (osa 3/4)

Tutustu Joulutarinan näyttelijälupauksiin (osa 2/4)

Elämä on esiintymistä